Gaat V&D weg en wat krijgen we ervoor terug?

Gaat V&D weg en wat krijgen we ervoor terug?

De wereld is altijd in beweging. Ook de komende tijd zijn er veel veranderingen op stapel bij de modehuizen in Nederland.

Deze week kregen we het bericht dat de V&D financiële problemen zou hebben. We werden opgeschrikt met het bericht dat deze winkelketen binnenkort uit ons straatbeeld zou kunnen verdwijnen. Dat zou een grote aderlating worden voor de binnensteden in het land. Wat zou er gebeuren met de panden? Zouden jonge ondernemers/ontwerpers een plek kunnen bemachtigen waar zij hun ideeën en producties op de markt kunnen zetten? Het is maar een idee wat in mij opkwam.

Terugkijken doen we ook allemaal op z’n tijd. Denken aan de ‘goede, oude tijd’. De vraag die ook overeind blijft staan is of die goede oude tijd zoveel beter was dan de huidige. Hieronder zie je een afbeelding van de voorkant van de catalogus van de V&D uit 1926, uit de ‘roaring twenties’ van de vorige eeuw.

vd 04.02.2015

Misschien vind jij het ook leuk om terug te kijken. Dan heb ik hier een tip voor je: bezoek de tentoonstelling in het Stadsarchief in Amsterdam ter gelegenheid van het 145-jarig bestaan van de Bijenkorf. De 100 mooiste affiches zijn daar vanaf 27 maart tot 24 mei a.s. voor ons te zien.

De toegang is gratis.

http://www.vogue.nl/actueel/nieuws/artikel/bijenkorf-presenteert-mooiste-affiches

Yebba Styling biedt zich aan als personal coach om met je te shoppen na een kleur-, kleding en stijladvies. Laat een bericht achter op het contactformulier als je daaraan behoefte hebt.

 

Plaats een reactie