African wax print tour de france Yebba Styling

Warme herfsttinten


Styleset

Warme herfsttinten 

Je voelt het in de atmosfeer. De herfst komt eraan. De bladeren van de bomen beginnen langzaam in warme herfsttinten te veranderen. In de winkels en online zie je ook allerlei warme herfsttinten, zoals mos- en legergroen, oker- en honingtinten en van rood-/oranjekleuren tot bordeaux.

Trui zonder mouwen

Regelmatig neem ik een kijkje in de winkels om te zien wat er te koop is en verwerk dit in mijn blogberichten. Dit keer zag ik leuke spencers liggen. Met een spencer kun je nog iets langer je bloes doordragen voordat je echt een trui aantrekt.

In de winkel had ik er een gevonden en omdat ik mijn leesbril niet bij mij had, kon ik niet lezen met welk materiaal de spencer gebreid was. De spencer voelde lekker zacht aan. De verkoopster vertelde mij dat er 85% acryl in zat. Helaas vind ik dat niet prettig en ik vroeg haar of ze nog meer truien zonder mouwen had? Toen vroeg ze aan haar collega: “Waar hangen die spencers zonder kabel?” Ik begrijp nog steeds niet waarom ik het zelf geen spencer noemde, maar vond het wel grappig dat ik zoiets vroeg.

Ik ben benieuwd of jullie ook wel eens een vreemde omschrijving aan kledingstuk hebben gegeven?

Complimenten ontvangen

Durf jij dit jaar eens iets anders te proberen? En kun je een compliment ontvangen? Sommige vrouwen vinden het lastig en reageren als: “Ach, het was in de uitverkoop.” of: “Die heb ik al heel lang.” Wuif het compliment niet weg en geniet ervan. Zeg: “Dankjewel.” En: “Ja, ik voel me er ook goed in.” Complimenten krijgen is goed voor ons zelfvertrouwen.

Gedempte warme herfsttinten

Staan gedempte warme tinten je mooi, kies dan olijf of kerrie. Mogen de kleuren iets meer helder zijn kies dan paprikarood of pauwblauw. Wil je echt knallen zoek dan iets in het oranje!


Styleset

Pas eens die olijfkleurige gewatteerde jas of misschien staat de amberkleurige wollen jas met imitatiebont jou erg mooi? Ben je een klassiek type dan combineert de wollen mantel met revers in helder oranje en donkerrood goed bij jouw stijl. Laat zien wie je bent.

Warme gele herfsttinten

Bij warme gele tinten kun je denken aan banaan, kerrie, mosterd, honing, oker en goudgeel.

 


Styleset

Groene herfsttinten

Olijf-, bos-, leger-, mos-, mosterd-, appel-, smaragd- en emerald- zijn warme groentinten.

 


Styleset

Roze

Roze is een koele tint, maar zalmroze heeft een warme ondertoon. Combineer deze tint met een mooie warme tint als aubergine of kastanjebruin.

 

Styleset

Warme edelmetalen 

Geel- en roségoud, brons, messing en koper zijn warme edelmetalen die een outfit compleet maken.

Ik wens je een fijne en knusse herfst toe. Mocht je hulp nodig hebben om de tinten te vinden die bij jou passen of wil je jouw garderobe eens ‘uitmesten’?

Ik help je graag.

 

Kleur- kleding- en stijladvies Yebba Styling

1 Reactie

  • Nancy
    17 september 2020 15:52

    Gezellig on te lezen! Een Spencer, daar zeg je zowat! Best een goed idee!

Plaats een reactie