Smart casual

Smart casual

Zeebra schoen tas

Dresscode: Smart casual

Een uitnodiging voor een feestje of receptie is altijd leuk. Laatst ontving ik er een met de dresscode smart casual. Daardoor besloot ik om een blog te schrijven over mijn persoonlijke invulling. De dresscode smart casual geef ik een persoonlijk tintje. Door middel van eerder geschreven berichten over personal styling laat ik zien hoe je een dresscode persoonlijk maakt en dat je niet altijd iets nieuws hoeft te kopen.

Personal touch

Als je weet welke kleuren je flatteren en welk model jurk bij past dan scheelt dat al veel gepuzzel. Je kunt gelijk gericht aan het werk.  Probeer het persoonlijk te houden, ondanks dat je je aan het kledingvoorschrift wilt houden. Ik kan je helpen om een personal touch toe te voegen.

Een dresscode is een kledingvoorschrift en het is prettig als de gasten zich willen houden aan de wensen van de gastvrouw en gastheer.
Je hebt de keuze om eigenwijs zijn en aantrekken wat zelf wilt of je kiest ervoor respect te tonen voor de gastheer c.q. gastvrouw.

Kort geleden heb ik een uitnodiging ontvangen voor een feestje om het jaar  af te sluiten en uit te kijken naar het nieuwe jaar. De dresscode is smart casual. Ik ben mezelf op mijn gemak aan het voorbereiden op dit feestje. Hoewel ik weet wat de dresscode inhoudt,  vind het ik toch leuk om wat meer informatie in te winnen.

Smart casual

Ik geef je eerst wat trefwoorden.

Smart = verzorgd.
(Piekfijn, vlot, stijlvol, elegant, verfijnd smaakvol, een modieuze verfijning,  doordacht).
Casual:
eenvoudig, gemoedelijk, informeel en nonchalant.

Mijn kledingstijl is casual en kleurrijk.
Casual betekent voor mij nette schone kleding die lekker zit en op elkaar is afgestemd.
Casual kleding heb genoeg in mijn kast. Als ik kijk naar het woord smart dan voel ik mezelf aangesproken bij de woorden stijlvol, verfijnd en doordacht.
‘Piekfijn’ en ‘elegant’ zijn woorden die niet bij mij passen.

Winter smart casual

Omdat het op het moment winter is, kies ik voor een winterse smart casual outfit.
Mooie bruine tinten; dit keer trek ik een jurk aan met pythonprint. Het model van de jurk is casual, de stof is gedempt en heeft toch een rijke uitstraling. Verder zitten er 2 steekzakken in het voorpand. Het smartgedeelte zit hem in het feit dat ik heb nagedacht over de uitstraling van de jurk. Deze is stijlvol en ik verfijn het geheel met een mooie ketting. Een panty, sleehak en tas maken mijn outfit smart casual.

Zomer smart casual

In het voorjaar en in de zomer draag ik een vrolijk jurkje van African wax. Een armband, sandaaltjes of pump, wat make-up en ik maak vol zelfvertrouwen mijn entree.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Plaats een reactie