Make-up donkere huid

donker modelIn deze tijd is er een aantal make-upmerken die geschikt zijn voor de donkere huid. Helaas zijn ze niet overal eenvoudig te verkrijgen. In het westen van Nederland heb je voldoende keus bij grote ketens, zoals de Bijenkorf en V&D. Ook zijn ze ruim vertegenwoordigd bij toko’s waar ze vaak minder bekende merken verkopen.

Ga je op zoek naar make-up voor je donkere huid, let er dan op dat de make-up een hoog pigmentgehalte heeft. Woon je in een regio waar ze vooral make-up hebben voor de blanke huid, dan wordt het allemaal iets lastiger. Etos en Kruitvat hebben veel keus en ook er zijn voldoende webwinkels waar je online kunt bestellen.

Laat je adviseren

Investeer in goede adviezen en in goede producten. Aan goede producten hangt niet persé een duur prijskaartje. Wil je meer informatie over goede schoonheidsproducten, maak dan een afspraak met een schoonheidspecialist(e), visagist(e) en/of een kleurenconsulent(e). De schoonheidsspecialist(e) vertelt je welke huidverzorgingsproducten het beste bij je huidtype passen en kan je adviseren welke merken je het beste kunt kopen.

Zelf scrub ik op advies van mijn schoonheidsspecialiste iedere ochtend onder de douche mijn gezicht. Deze scrub haalt o.a. de mee-eters weg en ik heb nu veel minder last van ingegroeide haartjes en daardoor weer minder puistjes. Daarna gebruik ik een dagcrème voor de droge huid. Beide artikelen zijn het advies van mijn schoonheidsspecialiste en ik voel me daar goed bij.

Foundation

Mijn gezicht heeft verschillende tinten, de huid rond mijn ogen en wangen is een stuk lichter dan mijn kin en kaaklijn. Met een foundation kun je de huid egaal maken. Heeft jouw huid verschillende tinten en wil je daar iets meer gelijkmatigheid in aanbrengen? Laat je goed adviseren door een professional en ga op zoek naar twee geschikte foundations: een met jouw basistint en een voor de lichtere gebieden van je gezicht.

Ogenschaduw, lippenstift en nagellak

Als stylingadviseuse verdeel ik de make-upkleuren in heldere en gedempte tinten.

Hier volgt een hele korte uitleg. Pasteltinten zijn gedempt. Brandweerrood, citroengeel en fuchsiaroze zijn o.a. heldere tinten.

Mocht je ooit een kleuradvies hebben gehad dan weet je welke tinten bij je passen. Heb je nog geen idee welke kleuren bij jou passen? Maak dan je ene oog op met legergroen en je andere oog met flessengroen. Zie je zelf niet zo goed een verschil tussen de beide opgemaakte ogen, vraag dan aan – bijvoorbeeld – je moeder, zus of vriendin of zij hier kritisch naar willen kijken. Legergroen is een gedempte tint, terwijl flessengroen een heldere kleur is. Ben je nu niet zeker van je zaak en wil je een concreet advies welke make-upkleuren jou het beste staan, neem dan contact met me op.

Ik wil graag een afspraak maken

Als je bekend bent met je kleurtype en de kleuren kiest die bij je passen, kun je bijna geen miskopen meer doen op make-upgebied. Pas je ogenschaduw aan op de kleding die je draagt.

Vetvrij

Een donkere of getinte huid is over het algemeen iets vetter dan een lichte huid. Scrub je gezicht eens per week met een fijnkorrelige gezichtspeeling. Verzorg de huid daarna met een hydraterende crème. Een donkere huid kan namelijk – net als een lichte huid – uitdrogen.

Make-up is, net als kleding, persoonlijk.

Make-up en kledingstijl

[ilink url=”/stijl-en-kleuradvies/stijladvies/kleding-stijlen/” style=”tick”]klik hier om de verschillende kledingstijlen te bekijken[/ilink]

  • Klassieke stijl: je gebruikt alleen het hoognodige: een beetje lippenstift en ogenschaduw.
  • Gaminestijl: breng alleen oogpotlood of alleen mascara op; soms lippenstift, maar vooral niet knalrood.
  • Romantische stijl: je draagt graag make-up; de lippenstift is opvallend gekleurd, je nagels hebben vaak een leuk kleurtje en je ogenschaduw en mascara zie je ook niet over het hoofd.
  • Natuurlijke stijl: je gebruikt voornamelijk een lippenbalsem en soms mascara.
  • Dramatische stijl: je pakt een donkere lippenstift en maakt donkere lijntjes rond je ogen, je mascara is zwart.
  • Exotische stijl: je draagt graag kleurrijke make-up. Lippenstift hoort bij jouw basisuitstraling, evenals oogschaduw.

 

Enkele make-upmerken die het waard zijn aangeschaft te worden:make up

– MAC Cosmetics Bijenkorf;

– Black Up (te koop bij Douglas);

– Nubian Queen in Rotterdam;

– Black Opa l Etos V&D;

– Bobbi Brown (Bijenkorf).

 

Heldere tinten zijn o.a.:

Lippenstift: oranjerood, brandweerrood en paars.

Donkere tinten zijn: aubergine, bruinpaars, bordeaux, wijnrood, roodbruin, donkerbruin en zwart.

Nagellak en ogenschaduw: zilver, goud, flessengroen, geel, knalroze, koningsblauw, gifgroen, aubergine, wijnrood, geel, grijs en zwart.

Gedempte tinten zijn:

Lippenstift: poeder roze, zalm, terracotta, perzik, abrikoos, koraalrood en mauve.

Nagellak en ogenschaduw: zeegroen, lila, lavendel, poederroze, zalm, roestkleur, goudkoper, brons, staalblauw, mosgroen en oker.

 

Plaats een reactie