Festivalkledingtips Yebba Styling

Kleurrijke festivaltips

Wat trek je aan naar een Festival?

festivaltips

Ga jij wel eens naar een muziekfestival?

Heb jij een favoriete festivaloutfit klaarliggen of in je hoofd? Of heb je geen idee wat je tijdens z’n dag of avond aan kunt trekken? Zet een lekker muziekje op lees mijn festivaltips.

Binnenkort ga ik naar een festival, georganiseerd door mijn favoriete muziekzender Sublime. Dit artikel schrijf ik met heerlijke soulmuziek op de achtergrond. Zo kom ik alvast in de stemming.

Kleurrijke festivaltips

Voorbereidingstips

Houd om te beginnen het weerbericht in de gaten.

Zo kun je in de loop van de week al bedenken wat je aan gaat trekken. Vallen in de week voorafgaand aan het festival de mussen van het dak en zakt de temperatuur een paar dagen voor het festival een aantal graden dan ben je toch nog geneigd om je luchtig te kleden. Het is jammer als je dan staat te bibberen en het koud hebt. Is het festival in het buitenland, neem dan ook genoeg variatie mee zodat je laagjes kunt aantrekken als het weer tegen valt. Ga je vliegen, lees mijn inpaktips.

addis abeba Miriam Makeba Angelina
Hoe feller de zon schijnt, hoe kleurrijker mijn kleding is.

Zon

Als de zon schijnt, is alles leuker en mooier. Tenminste, zo ervaar ik dat. Is het heerlijk weer, trek dan een mooie tanktop, t-shirt of een leuk bloesje aan. Dit combineer je met een rok(je) of korte broek. Met een jurk met een vrolijk motiefje kom je ook goed voor de dag. Voor de zekerheid kun je een vestje of jasje in je rugtas stoppen voor als het in de avond afkoelt. Ik adviseer om schoenen te dragen waar je de hele dag/avond goed op kunt lopen.

Stijl: Kleurrijk

Hoe feller de zon schijnt, hoe kleurrijker mijn kleding is. De broeken zijn beide van een Vliscowax gemaakt. Ze zijn festivalproof en geven een andere look vanwege de kleursamenstelling en de helderheid. De blazer is ook van Africanwax gemaakt. In een spijkerboek en sneakers kom je ook goed voor de dag tijdens een festival.

Regen

Heb je pech en regent het de hele dag of een gedeelte van de dag, zorg er dan voor dat je goed voorbereid bent. Draag laagjes en een regenjas die niet poreus is. Er zijn leuke regenjassen in verschillende stijlen te koop. Ik draag een gele, deze valt ook goed op tijdens het fietsen in de regen en mensen reageren vaak vrolijk op mijn jas en vergeten het slechte weer even. Draag onder de regenjas rubberlaarzen of stevige, waterdichte wandelschoenen.

Hoe maak je jouw outfit af en helemaal persoonlijk?

 

kleurrijke festivaltipsKimono’s, ochtendjassen en lange jassen/vesten. Shortje tanktop en lang vest zie je vaak op festivalfoto’s voorbij komen. Bij de Ibizastijl zijn het vaak opengebreide vesten. Ik combineer mijn korte broek met een Kimono/ochtenjas, gemaakt van een Vliscostof. Een oudere lederen jas geeft je outfit weer een andere look en is lekker warm voor de wat koudere festivaldagen.

 

 

 

Een hippe hoed beschermt je tegen de zon en geeft je outfit net iets meer uitstraling. Een mooie zonnebril is geen overbodige luxe als de zon aan de hemel schijnt. Zonnebrillen zijn er in verschillende soorten en maten. Je kunt ook een leuk montuur kopen en de glazen op sterkte bestellen.

Voeg jouw persoonlijke twist toe aan mijn kleurrijke festivaltips en geniet van de muziek, het eten, de standjes en van de mensen om je heen.

Plaats een reactie