Bomberjack

Dit jaar is het bomberjack een van de mode-items die je veel zult tegen komen in de winkels. Het jack is in de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw ontwikkeld als kleding voor o.a. de piloten van de Amerikaanse luchtmacht. (bron: Wikipedia)


Styleset

Voorheen kon je het jack voornamelijk in legerstocks kopen. Tegenwoordig heeft een sportief merk als Tommy Hilfiger het in haar collectie. Er zijn ook goedkopere varianten verkrijgbaar. Online kun je rustig de patronen en prints bekijken.  Het patroon van het bomerjack dat ik draag komt uit de Knipmode.  Knipmode is een tijdschrift voor mensen die zelf hun kleding maken. Als je het zelf maakt of laat maken dan beslis jij hoe jouw perfecte bomberjack eruit ziet. Die van mij is van African Wax. Wil je meer over de stof weten, neem dan contact met mij op.

bomberjack

Het bomberjack is kort en het boord aan de onderkant is elastisch. Soms heeft het boord een contrasterende kleur. Het jack zie je het meest in legerprints of in donkere tinten. Tegenwoordig kun je ook andere prints kopen. Romantische bloemen, camouflageprint in roze met zwart, stippen, dierenprint, effen met opdruk of applicaties, etc. Sommige zijn gevoerd met een doorgestikte gewatteerde voering, andere zijn zo dun dat het een zomerjackje is.

Hoe draag je een bomberjack?

  • Boven een leren rok met een tanktop en pumps;
  • Boven denim, een t-shirt en sneakers;
  • Boven een A-lijn rok met schattig blouses en stoere Dr. Martins.

Plaats een reactie