BH

BH


Beha’s – een afkorting van bustehouder – zijn er in veel verschillende maten en kleuren. Yebba Styling geeft graag uitgebreid advies over het dragen van de juiste beha. Goedzittend ondergoed is namelijk de basis van goedzittende kleding. En hoe beter het ondergoed draagt, hoe beter je kleding zit. Knellende bandjes, trekkende broekjes, wie kent het niet?Investeer daarom in goed ondergoed.

Juiste BH-maat

Beha’s zijn er in vele soorten en maten. Zorg ervoor dat je altijd de juiste behamaat draagt.
Laat om de twee jaar je boezem opmeten in een lingeriespeciaalzaak (niet tijdens je menstruatie). Kies daarvoor een goede speciaalzaak uit die tijd neemt voor haar klanten.
Het is ook verstandig om de periode na je zwangerschap en bevalling goed te investeren in nieuwe beha’s. Houd er rekening mee dat het een poosje duurt voor je lichaam weer geheel de oude is.

Ondergoed setje

Als de portemonnee het toelaat, probeer dan je slip te matchen met je beha. Tip: koop twee slips bij een beha.

Sportbeha

Wanneer je een sportbeha koopt, let dan op of deze geschikt is voor de sport die je beoefent. Als hardloopster heb je andere steun nodig dan als je – bijvoorbeeld – yoga beoefent. In een hardloopspeciaalzaak (o.a. Get Running adviseren ze je goed bij de aanschaf van een nieuwe sportbeha voor het hardlopen.

Flinke boezem

Voor vrouwen met een flinke boezem is het raadzaam een beha aan te schaffen met brede schouderbandjes.

Beugelbeha

Een beugelbeha geeft extra steun aan je boezem. Doe de beugelbeha’s bij het wassen in een speciaal waszakje – te verkrijgen bij de lingeriewinkels -, zodat de beha’s extra beschermd blijven tijdens het wassen.

T-shirtbeha

De naam zegt het al: een T-shirtbeha draag je onder een T-shirt. Omdat deze beha platte naden heeft en geen cupnaden heeft in de cups, is deze zeer geschikt om te dragen onder een T-shirt of onder dunne, strakke kleding.

Naadloze beha

Een naadloze beha is vooral geschikt voor dames met een kleine boezem.

Je eerste beha

Wanneer heb jij je eerste beha nodig? Bij de een is dat sneller dan bij de ander. Je groeit er naar toe en dan vraag je je moeder of het al zover is om je eerste beha te gaan dragen. Het is wel spannend, want je wilt er goed bijlopen. Je bent dan in afwachting van het antwoord en soms wil je al eerder een beha dragen dan het nodig is.

Of je bent eraan toe en wilt het nog niet onder ogen zien.

Op een dag koop of krijg je ook je eerste beha. Samen met je moeder naar de winkel om een goede beha uit te zoeken. De eerste maat is cup AA. Als die nog niet past, dan heb je nog geen beha nodig. Later groei je toe naar cup A en zo gaat het verder. Let op de breedtemaat van je borstwijdte bij het kopen van de beha.

Er is heel veel keus bij het kopen van een nieuwe beha. Kijk vooral wat je leuk vindt en wat je smaak is. Jij moet hem gaan dragen. Als je moeder de  beha gaat wassen, is het raadzaam de beha te sluiten voordat deze de machine ingaat. Doe bij het wassen de beha in een waszakje en dan met een fijnwasmiddel wassen op 40 graden. Zo blijft hij het langst mooi.

De Balconette

De Balconette is bedoeld om te dragen onder kleding met een lage halslijn. Het grote voordeel is dat je deze kunt dragen onder truitjes met een laag decolleté. Een nadeel van de Balconette-bh is dat deze minder steun geeft aan de borsten, omdat de schouderbandjes naar buiten zijn geschoven.

Yebba Styling geeft graag uitgebreid advies over de diverse soorten beha’s en welke beha het best bij jouw figuurtype c.q. kleding past. Vind je het ook leuk om eindelijk eens erachter te komen welke kleding bij jouw figuur past? Schroom dan niet, maar maak vandaag nog een afspraak met Yebba Styling.

Plaats een reactie